Sport & Gezonde leefstijl

Brouwer Legal is één van de weinige kantoren in Nederland die in het sportrecht is gespecialiseerd. Wij voelen ons thuis op het speelveld van het sportrecht. Specialist zijn in het sportrecht betekent meer dan het kennen van de wetgeving. Kennis van de branche en de regels van de desbetreffende sportbonden, zoals de KNVB, de Hockeybond, maar ook de UEFA en de FIFA, is daarbij van het grootste belang.

Sportrecht is een verzamelnaam van meerdere rechtsgebieden die een belangrijke rol spelen in de sportwereld. De belangrijkste daarvan zijn het arbeidsrecht, het verenigingsrecht en het ondernemingsrecht, maar ook het contractrecht en het internationaal privaatrecht spelen een belangrijke rol. Rechtsgebieden die stuk voor stuk de aandacht van Brouwer Legal hebben. Of het nou een individuele topsporter is, een sportorganisatie of een sponsor, dat maakt voor Brouwer Legal geen verschil. Wij zijn u graag van dienst bij het uitonderhandelen, vervaardigen, beoordelen en beëindigen van (internationale) contracten. Ook procederen wij namens u bij een van de vele arbitragecommissies.

De media besteedt dagelijks veel aandacht aan sport, maar ook aan de daarmee samenhangende gezonde leefstijl. Een ongezonde leefstijl is slecht voor de gezondheid en vermindert de arbeidsprestaties. Daarmee is zwaarlijvigheid bijvoorbeeld niet enkel een zaak van de werknemer zelf, nu werkgevers door deze aandoening kunnen worden geconfronteerd met ongemotiveerde werknemers en hogere ziekteverzuimkosten. Wij adviseren werkgevers over hoe zij een gezonde leefstijl binnen hun onderneming kunnen vastleggen.

Passie voor de sport en een gezonde leefstijl is hetgeen verbindt. Net als iedere topsporter tracht Brouwer Legal dagelijks het beste uit zichzelf te halen. Met een goede voorbereiding schitteren op het juiste moment.