Tom Brouwer

Advocaat sinds 2007. Tom heeft een brede opleiding in het civiel recht genoten alvorens hij zich in het ondernemingsrecht en het daaraan gerelateerde arbeidsrecht specialiseerde. Tom heeft als oud-topsporter een voorliefde voor sport en beschikt over de daarvoor benodigde mentaliteit.

Tom adviseert op het gebied van het ondernemings- en arbeidsrecht. Hij is gespecialiseerd in het ontwikkelen en oprichten van distributie- en franchisesystemen, alsmede in het uitonderhandelen, vervaardigen, beoordelen en beƫindigen van (internationale) handelscontracten. Tom heeft naast zijn juridische opleiding ook een bedrijfseconomische opleiding genoten. Vanuit deze achtergrond begeleidt Tom (inter)nationale fusies, overnames en joint ventures. Dit alles als advocaat en pro-actieve sparringpartner.

Tom is oplossingsgericht, gedreven en een teamplayer. Hij heeft het ondernemersbloed in zich. Dit maakt dat hij een gesprekspartner op niveau is en op de behoeftes en belangen van zijn klanten kan anticiperen.

Specialisatieopleiding:

  • Leergang Fusies en Overnames, VU Amsterdam (2015).

 

Nevenfuncties/lid van:

  • Docent HBO – Rechten bij Saxion;
  • Vereniging voor Sport & Recht.

 

Tom Brouwer heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht;
  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.