Bastian Honerbom

Advocaat sinds 2008. Bastian is van Duitse origine en heeft zowel in Duitsland (Münster) als in Nederland (Nijmegen) rechten gestudeerd. Hij staat in beide landen als volwaardig advocaat ingeschreven en is derhalve bevoegd om in beide landen te procederen. Hij heeft ruime ervaring in het bijstaan van (grote) internationaal opererende commerciële ondernemingen. Bastian adviseert veelal op het gebied van het (internationale) ondernemingsrecht en het daaraan gerelateerde arbeidsrecht. Bij het internationale ondernemingsrecht dient te worden gedacht aan het uitonderhandelen, vervaardigen, beoordelen en beëindigen van (internationale) handelscontracten. Het internationale arbeidsrecht ziet op vraagstukken over intra-concern detachering, outsourcing, statutair directeurschap, privacy beleid en compliance.

Kortom, Bastian adviseert, procedeert en verdedigt internationaal opererende commerciële ondernemingen graag in uiteenlopende situaties. Veelal in situaties waarop het internationaal recht van toepassing is. Bastian heeft zich in eerste instantie primair gericht op de Duits-Nederlandse proces- en handelsrechtpraktijk, maar hij kijkt ook over deze grenzen heen.

Specialisatieopleidingen:

  • Rechtswissenschaften, Westfälische Wilhelms Universität Münster (2006);
  • Nederlands recht, Radboud Universiteit Nijmegen (2008).

 

Nevenfuncties/lid van:

  • Docent HBO – Rechten bij Saxion;
  • Duits Nederlandse Advocatenvereniging.

 

Bastian Honerbom heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht;
  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.