Nick Leferink

Advocaat sinds 2008. Nick studeerde Nederlands recht, Duits recht en Duitse taal en cultuur aan de universiteiten van Nijmegen, Leipzig (D) en Utrecht. Nick is zowel in Nederland als in Duitsland als volwaardig advocaat respectievelijk Rechtsanwalt ingeschreven, zodat hij bevoegd is om in beide landen te procederen. Nick is werkzaam op het gebied van (internationaal) faillissements-, ondernemings- en vennootschapsrecht.

Nick wordt regelmatig benoemd tot curator. Hij is gespecialiseerd in grensoverschrijdende kwesties (o.a. in de verhouding Nederland-Duitsland) en behandelt veelvuldig internationaal juridische vraagstukken. Nick adviseert en procedeert op het gebied van het ondernemingsrecht. Daarbij kan worden gedacht aan het uitonderhandelen, vervaardigen, beoordelen en beëindigen van (internationale) handelscontracten, het voeren van (incasso)procedures en het adviseren omtrent financieringsvraagstukken en zekerheidsrechten.

Specialisatieopleidingen:

  • Deutsches Recht für ausländische Juristen, magna cum laude, Universität Leipzig (2008);
  • Duitse taal en cultuur, Universiteit Utrecht (2011);
  • Insolventierecht voor curatoren, CPO Radboud Universiteit Nijmegen (2015).

 

Nevenfuncties/lid van:

  • Docent HBO – Rechten bij Saxion.

 
Nick Leferink heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht;
  • Insolventierecht.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.