Onderwijs

Met een universiteit en een hogeschool op steenworp afstand en met advocaten die als docent zijn verbonden aan de opleiding HBO – Rechten is Brouwer Legal bekend met de bijzonderheden van de onderwijssector. Brouwer Legal houdt zich als kennisinstelling bezig met die regelgeving die specifiek voor het onderwijs is geschreven. Denk daarbij aan onderwijshuisvesting, bekostiging, leerplicht, accreditatie en het grondwettelijk recht op vrijheid van onderwijs.

Verder krijgen onderwijsinstellingen te maken met een groot arsenaal aan rechtsgebieden. Het onderwijsrecht is niet in één of twee juridische hokjes te plaatsen. Tal van rechtsgebieden kunnen om  de hoek komen kijken bij de beantwoording van onderwijsrechtelijke vraagstukken. Daarnaast worden de vraagstukken steeds complexer nu die variëren van vragen over arbeidsrelaties tot vragen over financiering en zekerheden. De hoeveelheid wet- en regelgeving op het gebied van het onderwijs is uitermate omvangrijk, en het einde van de juridisering van het onderwijs is nog niet in zicht.

Brouwer Legal heeft affiniteit met het onderwijsveld en met kennisdeling. Wij beheersen het onderwijsrecht en zijn in staat dwarsverbanden met andere rechtsgebieden te leggen. Wij zien het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan goed onderwijs. Per slot van rekening zijn ook wij nooit uitgeleerd.